ORL Clinic / Mal-Vi Architects

image © giorgio papadopoulos, mal-vi architects

Mal-Vi Architects created a warm, surprising, and professional interior for a 970 square foot  ORL clinic in Thessaloniki Greece. ORL stands for otorhinolaryngology in Greek, or, quite literally, “the study of ear and throat.” It’s safe to assume that this particular practice likely has a focus on the ear given the presence of a prominent “acoustic wave” partition. From the Mal-Vi’s website:

Given the fact that the client was a newly arrived surgeon in Thessaloniki (Greece), we were handed the task of creating a memorable office space, providing an experience as distant as possible from the usual image one associates with a visit to a doctor’s studio. In order to separate the medic’s office and exam room from the reception space and waiting room, a flexible partition was designed. The partition incorporates the reception desk, as well as the exam room entrance, while its bulging shape—deriving from the form of an acoustic wave, is a reference to the practitioner’s field of specialty.

The text on the waiting room walls below is the Hippocratic oath (in Greek, naturally). The space is sleek, modern, and successfully looks nothing like a traditional doctor’s office. The lighting design is by local lighting company Reflectlights, and the green space design is by VitaVerde.

image © giorgio papadopoulos, mal-vi architects

image © giorgio papadopoulos, mal-vi architects

(via Designboom)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: